ОБАВЕШТЕЊА

ОБАВЕШТЕЊА

ПОЗИВ НА КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ИЗЛОЖБОМ ПОСВЕЋЕНО СЛОБОДАНУ МАРКОВИЋУ – ЛИБЕРУ МАРКОНИЈУ

Поштовани пријатељи,
Позивамо вас на књижевно вече са изложбом посвећено Слободану Марковићу – познатим под надимком Либеро Маркони.
Иако 27 година није са нама, његове слике и песме у којима слави живот, љубав, Чубуру, Врачар, Пећ, Метохију и манастир Високи Дечани, још увек подсећају на његов свестрани, ведри и боемски дух.
Омаж песнику, сликару и новинару Слободану Марковићу даће Драган Колунџија, Горан Султановић и Ксенија Марковић (аутор изложбе).
Књижевно вече са изложбом биће одржано у уторак  11.4.2017. године, са почетком у 18 часова, у  галерији Градске општине Врачар у Његошевој улици бр. 77.

ДОБРО ДОШЛИ
—————————————————————-

Трећи сабор Срба у Пећи
Сабор
Завичајни клуб Пећанаца у Београду, већ трећи пут заредом, у дане 21. и 22. јуна 2014. године, организовао је путовање у Пећ и Дечане, а све у договору и уз благослов владике Јована (Ћулибрка) од новембра 2011. године, када је донета одлука да се сваке године у јуну месецу одржи сабор у организацији Завичајног клуба Пећанаца у Београду.

И ове године, као и прошле и претпрошле, нас педесеторо смо у преподневним часовима стигли најпре на витомиричко гробље, затим на српско православно
гробље у Пећи, одакле смо се упутили у Дечане на поклоњење моштима Светог краља Стефана Дечанског. Смештај је био обезбеђен у конаку Пећке патријаршије, а сутрадан смо били гости свештеника Слободана и свештеника Бојана у цркви Светог Јована у Пећи – Пећкој митрополији.

Пред полазак из Пећи, обећали смо Игуманији Февронији, нашој Мати, да ћемо учинити све да наше традиционално јунско окупљање у Пећи које већ зовемо Сабор Срба, буде што масовније уз што више младих, како би се православно име у Метохији, традиција и свест о припадности овом простору сачували за будућа покољења.

Завичајни клуб Пећанаца захваљује Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије, као и предузећу ‘Банбус’ доо Обреновац на пруженој помоћи у организацији овог скупа.

Београд, јул 2014. године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Powered by Slaviša Radović