Слава у митрополији

Поштовани пријатељи,

У недељу, 11.9.2016. године, делегација Завичајног клуба Пећанаца у Београду у саставу: Саво Радоњић, Предраг Шћепановић, Зоран Ануфријев и Бранислав Оровић, на позив свештеника градске цркве у Пећи оца Слободана и оца Николе и домаћина славе, присуствовала је празнику Усековања главе светог Јована Крститеља.
Домаћин је био г-дин Миомир Брковић, Пећанац са пребивалиштем у Крагујевцу. Он се, заједно са својом браћом Мирославом и Владимиром, свештеницима Слободаном и Николом, пријатељима и кумовима Драганом Божовићем и Гораном Микићем и члановима њихових породица истински потрудио да се овај велики дан обележи онако како то и доликује. А у присуству знатног броја људи – становника косовско-метохијских села, монахиња и монаха из манастира Пећке Патријаршије и Високих Дечана – то је било побожно, свечано и достојанствено.
Након тога смо, у пратњи љубазних пријатеља који су нас и дочекали, обишли Пећку Патријаршију и Високе Дечане и у разговору са монахињама и монасима провели дивне тренутке. На наше велико задовољство, сазнали смо од мати Харитине да је „шам-дуд” у патријаршијском дворишту, кога је засадио српски архиепископ Сава други, син Стефана Првовенчаног, у одличном стању.
Обећали смо себи да ћемо чешће долазити у што већем броју, да ћемо им увек бити на услузи и пуни јаких и лепих утисака вратили смо се за Београд.

Председник Завичајног клуба Пећанаца,
Саво Радоњић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *